TÜRKÇE


© 2004 paintball turkey
All Rights Reserved.

 

Türkiye Paintball Ligi 1. Ayağı - Antalya

29-31 Mart 2013

*******************

Teknik aksaklıklar nedeniyle 1. Lig maçları tamamlanamamıştır. Maçların kalan kısmı 2. ayaktan önce tamamlanacaktır.

2. Lig Sonuçlar:

1. Deliler

2. Karşıyaka Angelpark

3. Manisa Akıncılar

4. Joker Ankara

*******************

Saha Dizilimi

2013 TPL-1 Saha Dizilimi

*******************

Katılım: 10 Takım

1. Lig

1. İzmir Collision

2. Noname

3. Joker Istanbul

4. Göztepe Angelpark

5. Anka Quintet

6. Gölcük Dessat

2. Lig

1. Manisa Akıncılar

2. Deliler

3. Karşıyaka Angelpark

4. Joker Ankara

 

*******************

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu

Türkiye Paintball Ligi 1.Ayak 29-31 MART 2013\ANTALYA

 

 

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2013 faaliyet programında yer alan Türkiye

Paintball Ligi 1.Ayak müsabakaları 29-31 Mart tarihlerinde Antalya’da yapılacaktır.

 

1.    Sözkonusu yarışmalar tescilli kulüpler ile, bir araya gelerek oluşturulan takımlara açık olup ;başvuru durumuna göre bay-bayan takımlarına açıktır.

2.    Yarışmaya katılacak olan takımlar federasyona 19.03.2013 tarihinde saat 17:00’yekadar 0 312 311 68 75 nolu faks’a veya info@taf.gov.tr mail adresine ;takım adı takım kaptanı ve takım kaptanının iletişim bilgileri (cep telefonu, e-posta) ve oyuncu kadrosu (tc kimlik numaraları ) ile hangi ligde mücadele etmek istediklerini de belirterek müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3. Takımlar her branş ve ligde yalnızca bir takımla tasnife girebilecektir.Türkiye paintball ligi 2013 statüsü 2 lig üzerinden oluşturulmuş ve bu liglerdeki takımlar öncelikle başvuru, başvuruların dolması veya artması halinde de 2012 lig sıralaması baz alınarak oluşturulacaktır.

4.    Sporcular ;29 Mart 2013 tarihinde hazırlanacak sahaya yalnızca açıları görmek amacıyla girebilecek, hiçbir şekilde boya topu ile antrenman yapamayacaktır.

5.    Yarışmalara katılacak sporcuların 2013 yılı lisansı veya lisanslarının 2013 yılı vizeli olması gerekmektedir.(vize işlemi için sağlık raporu ve 15-TL ücret alınacaktır).

6.    Müsabaka sırasında bütün katılan takımlara federasyon tarafından 8 kutu boya topu maçlar başlamadan verilecektir.Yarı final grubuna kalan takımlara ekstra 4’er koli top daha verilecektir. Daha sonra gerekli olursa da takımlar kendi imkanları ile turnuva sahasından boya topu satın alabilecektir.

7.    ’3. Turnuvadan’’ sonra takım oyuncu listeleri kilitlenecek ,yeni oyuncu girişi serbest olacak ancak eski oyuncular takım değiştiremeyeceklerdir.Ligler arasında oyuncu değişikliği sezon boyunca sadece 1 kez yapılabilecek yapılacak değişiklikten sonra oyuncu tekrar lig değişikliği yapamayacaktır.

8.    Yarışmalar temel olarak Uluslar arası EPBF (European Paintball Federation) kuralları ve esasları dahilinde yürütülecek olup , Mhk ve teknik kurul tarafından bu kurallarla ilgili  uyarlamalar haricen ilan edilebilecektir. Takımlar 2000 tarihinden önce doğumlulara açık olmakla beraber, takımlarda yabancı uyruklu sporcu bulundurulmayacaktır. Ayrıca Türk Sporcular içinde Tc Kimlik numarasını gösterir kimlik belgesi koşul olarak aranacaktır.

9.    Yarışmada teknik neticelere 100.-TL ücret ödeyerek itiraz edebileceklerdir. İtirazcının haklı görülmesi halinde ödenen ücret ilgiliye iade edilecektir. Aksi halde Federasyona irat kaydedilecektir.İtirazın muhatabı tertip kuruludur.

10. Tertip kurulu 5 kişiden oluşur bu kurula müsabakaya katılan takımlardan her bir ligden 1’er asil birer de yedek üye olmakla beraber toplam 2 temsilci, mhk jüri başkanı, başhakem ve kurul başkanlığını da hazır olan federasyon yöneticilerinden sırası ile federasyon başkanı, veya branş asbaşkanı, yahut teknik kurulu başkanı yürütecektir. İtiraza konu olan olayda takım temsilcilerinden herhangi birinin taraf olması halinde bu üye yerini toplantıda yedek üyeye bırakacaktır.

11. Müsabakalar sonrası her iki ligde de ilk 3’e giren takımlara kupa ve oyuncularına da madalya verilecektir.

12. Oluşturulan liglerden 1. Lig’de müsabakalar epbf millenium series xball (race to 4) formatında; 2. Lig’de ise T.A.F. xball light (race to 3) formatında düzenlenecektir.

13. Yine Liglerden 1.Lig 6 takımdan oluşacak olup, ilk ayak ile birlikte kilitlenecek ve yeni takım girişi ve çıkışı yapılamayacaktır. Lig ayaklarından herhangi birine katılmayan takımlar tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilecektir. 2.lig ise tüm takımların katılımına açık olup burada turnuvaya resmi olarak katılımını beyan edip katılmayan takımlar tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilecektir.

14. 2013 sezonu sonunda 1.ligden son sırayı alan 1 takım 2. Lige düşecek; 2.ligde ise katılım durumuna göre 1 veya 3 takım 1.lige yükseltilecektir. (2.ligde katılımın 10 ve altında olması halinde 1 takım, 11 ve üzeri olması halinde 3 takım terfi ettirilecektir.)

15. Prensip olarak 1.lig maçları cumartesi günü, 2.lig maçları da Pazar günü tamamlanacaktır. Maçların teknik veya olağanüstü bir nedenle yetişememesi halinde cumartesi maçları Pazar gününe ertelenebilir, bu konuda yetki tertip kuruluna ait olacaktır.

16. 2.ligde 8 takım ve üzeri katılımlarda Epbf millenium serisi grup eleminasyon sistemi uygulanacak olup, grup maçlarından sonra yarı final grubu belirlenecek ve gruplarda oluşan sıralamalara göre A grubu 1.ncisi –B grubu 2.ncisi ve A grubu 2.ncisi –B grubu 1.ncisinin eşleşmesi ile yarı final maçları oynanacaktır. Katılım sayısının 8’in altında olması halinde ve 1.ligde müsabakalar lig usulü oynanacaktır. Lig sıralamasının oluşmasını takiben kendi liglerinde ilk 4 sırayı alan takımlar 1.nci-4.ncüve 2.nci-3.üncüeşleşmesi ile yarı final ve final maçlarını oynayarak sonuçları belirleyecektir.

17. Puanlama : 1 Ligde finaller sonrası oluşacak Puanlama aşağıdaki gibi olacaktır:

 

1.nci:  100 Puan

2.nci:  80 Puan

3.ncü: 60 Puan

4.ncü: 40 Puan

5.nci:  20 Puan

6.ncı:  00 Puan

 

18. Puanlama : 2. Ligde finaller sonrası oluşacak Puanlama katılan takım sayısına bağlı olarak belirlenecektir. Buna göre 1.nci olan takım 100 puan son sırayı alacak takım 00 puan olacak şekilde, 100 puan ardışık olarak bölünerek takımlara dağıtılacaktır. Bölme işlemi sonrasında rakamın küsuratlı çıkması halinde 0,50 ve üzeri bir sonraki tam sayıya, 0,49 ve altında bir önceki tam sayıya yuvarlanacaktır. Her iki ligde de genel klasmanda puan eşitliği durumunda, puanı eşit olan takımlar arasında son turnuvada en iyi dereceyi almış olanı üst sırada yer alacaktır. Yarı Finaller öncesinde Grup sıralamalarında puan ve averaj eşitliği olması halinde de, yine puanı ve averajı eşit olan takımların grup müsabakalarında birbirleri ile olan maçlarına bakılacak ve sıralama bu müsabakalardaki üstünlük durumuna göre belirlenecektir. 3 ve daha fazla takımın puanının eşit olması halinde 3’lü averaj sistemine göre değerlendirme yapılacaktır. Burada açıklanmayan bir hususun cereyan etmesi halinde karar verme yetkisi tertip kurulunda olacaktır. Bu içerikte yapılan uygulamalar, bir sonraki reglamana açıklayıcı husus olarak eklenecek ve sonraki seferlerlerde de aynı şekilde uygulanacaktır.

 

19. Reglamanda yer almayan konularda karar verme yetkisi Paintball Teknik Kuruluna aittir.

 

 

Yarışmanın Adı : Türkiye Paintball Ligi 1.Ayak

 

Yarışmanın Yeri : Getto Paintball Antalya Sahası

 

Adres :Fener Mahallesi 1907 Sokak No:56 Muratpaşa Laura Alışveriş Merkezi Yakını –ANTALYA

 

Yarışmanın Tarihi : 29-31 Mart 2013

 

Yarışma Programı :

 

29 Mart 2013 Saat : 09:00 –16:00 Saha Yürüyüşü (Fieldwalk)

30 Mart 2013 Saat : 08:30 –19:00 1. Lig Müsabakaları ve Kupa Töreni

31 Mart 2013 Saat : 08:30 –19:00 2. Lig Müsabakaları ve Kupa Töreni